НАЧИНИ НА ПЛАЌАЊЕ – ИСПОРАКИ

Подолу ќе ги видите сите начини на ПЛАЌАЊЕ – ИСПОРАКИ

ИСПОРАКИ

ВО ГРЦИЈА

Во Грција – сите пратки во Грција се по цена од 3 € + 2,5 € во случај на готовина при испорака додека за пратки над 50 €  бесплатно е. Испораките до поширокиот регион на Грција се вршат во рок од 2-3 работни дена.

ВО СВЕТОТ

Испораките во земји надвор од Грција се вршат на следниве начини:

 • Стандардна испорака:  Испораките се вршат за 6-7 работни дена.
 • Експрес штедач:  Испораките се вршат за 2-3 работни дена.

КИПР

За испораки  во рамките на Кипар  давачките се како што следува:

 • За купувања над  70 €  Трошоците за испорака се бесплатни.
 • За набавки под  70 €  надоместокот за испорака е  12 €  (со вклучен ДДВ 24%) за брза испорака (1-3 дена).
 • За купувања со начин на плаќање со готовина при достава важи доплата за превоз плус 2,50 евра  за трошоците за готовина при испорака. За купувања над 70 €  метод на готовина при испорака се наплаќа само трошокот за готовина при испорака.

ПОСТАПКА ЗА НАРАЧКА ПРЕКУ Е-ПРОДАВНИЦА:

 • Откако ќе ги изберете и детално ги видите производите за кои сте заинтересирани, додајте ги во количката. За да ја видите вашата кошничка и да продолжите со завршување на нарачката, поставете го курсорот на горниот десен агол на иконата на кошницата до мал преглед на вашата нарачка се појавува и притиснете стрелка ВИДИ КОЛИЧКАТА.
 • Имате опција да ја завршите вашата нарачка или како посетител  со пополнување на потребните полиња ако имате сметка  преку него едноставно со внесување на вашата е-пошта и лозинка, или креирајте повторна сметка  наведувајќи е-пошта и други потребни информации. За да продолжите на следниот чекор, притиснете го копчето што се појавува CHECKOUT.
 • Пополнете ги деталите за испорака и деталите за наплата, како што се бара. За да продолжите на следниот чекор, притиснете го копчето што се појавува CHECKOUT.
 • Изберете го саканиот начин на плаќање со кликнување на белото поле што се појавува до секој начин на плаќање,  прифатете ги условите за користење и завршете ја вашата нарачка.
 • По успешното завршување ќе видите порака на вашиот екран што ќе ви го даде кодот на вашата нарачка  и ќе ве информира за адресата на е-пошта каде што ќе ви биде испратен преглед на нарачката што штотуку сте ја направиле.

НАЧИНИ ЗА ПЛАЌАЊЕ

За погодност и услуга на сите оние кои сакаат да купат од нашата онлајн продавница, на  www.shinefashion.gr  ги има следните алтернативни начини на плаќање:

 • Плаќање со кредитна / дебитна  вашата картичка или вашата сметка на ПејПал . На  www.shinefashion.gr  ги презела сите неопходни мерки за безбедност на вашите трансакции преку вашата картичка и сите иматели на картичката подлежат на проверки на валидност. Shinefashion ги прифаќа следните начини на плаќање: VISA, MASTERCARD, PayPal, DINERS и EUROLINE)
 • Со  готовина при достава (само за Грција и  Кипар ) во моментот кога ги добивате производите. Во овој случај на клиентот ќе му се наплати наплатува 2,50 евра  (вклучувајќи ДДВ 24% за Грција, ДДВ 19% за Кипар).

ЗАБЕЛЕШКА:

 • По цените наведени во онлајн продавницата  ДДВ (24%) е вклучен, додека  www.shinefashion.gr  го задржува правото да ги приспособи цените без да мора да ја информира потрошувачката јавност.
 • Клиентите надвор од Европската унија подлежат на какви било дополнителни трошоци што може да произлезат од  курсни разлики, царинење, увозни давачки, ограничувања на производи и други локални барања за кои нашата компанија не сноси никаква одговорност.
повеќе  прашања можете да ги видите  Чести прашања  или контактирајте со нас  овде