ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА ПЛАЌАЊА

КОИ СЕ НАЧИНИТЕ НА ПЛАЌАЊЕ?
 • Ги имаме следните начини на плаќање за вашата нарачка: Готовина при испорака (за купување само во Грција). Кредитна/дебитна картичка (VISA, MASTERCARD, DINERS) и PayPal. Во случај на готовина при достава на корисникот ќе му се наплаќаат 2,50 евра (со вклучен ДДВ 24%).
ДАЛИ ИМА БЕЗБЕДНОСТ ВО ТРАНСАКЦИИТЕ?
 • Веб-страницата www.shinefashion.gr  користи SSL протокол за безбедни онлајн комерцијални трансакции. Вака се шифрираат сите ваши лични податоци. Како што се бројот, името и адресата на вашата кредитна картичка. За да не можат да се читаат или менуваат кога се транспортираат преку Интернет SSL сега е глобален стандард на Интернет. За автентикација на веб-локации на мрежни корисници и за шифрирање на податоци помеѓу мрежните корисници и мрежните сервери.
ЗОШТО МОЈОТ КРЕДИТ НЕ Е ПРИФАТЕН?
 • Може да има неколку можни причини зошто вашата кредитна картичка не е прифатена. Во овој случај, треба да ја контактирате вашата банка за информации.
ДДВ ДАЛИ Е ВКЛУЧЕНО ВО ЦЕНАТА?
 • ДДВ на производите е вклучена во наведената цена.
 

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА НАРАЧКА

КАКО ДА НАРАЧАМ?
 • Откако ќе ги изберете и детално ги видите производите кои ве интересираат, додадете ги во количката. За да ја видите вашата кошничка и да продолжите со завршување на нарачката. Поставете го курсорот во горниот десен агол на иконата за количка додека не се појави мал преглед на вашата нарачка.
 • Кликнете на стрелката ВИДИ КОЛИЧКАТА или само кликнете на иконата за кошница (горе десно од екранот).
 • Имате можност да ја завршите вашата нарачка. Или како посетител со пополнување на потребните полиња, или ако имате сметка преку неа. Само внесете ја вашата е-пошта и лозинка или повторно креирајте сметка со пријавување на е-пошта и други основни работи.

 • За да продолжите на следниот чекор, притиснете го копчето што се појавува НАПЛАТА / НАРАЧКА ПОВРШУВАЊЕ
 • Пополнете ги деталите за испорака и деталите за наплата. Како што ќе ве прашаат. За да продолжите на следниот чекор, притиснете го копчето што се појавува НАПЛАТА / НАРАЧКА ПОВРШУВАЊЕ
 • Изберете го саканиот начин на плаќање со кликнување на белото поле што се појавува до секој начин на плаќање. Прифатете ги условите за користење и завршете ја вашата нарачка.
По успешното завршување ќе видите порака на вашиот екран.Каде што ќе ви го даде кодот на вашата нарачка.Ќе ве информира за нарачката што штотуку сте ја направиле.
ДАЛИ ДА ЈА ОТКАЖАМ МОЈАТА НАРАЧКА?

Shinefashion ви дава можност да ја откажете вашата нарачка доколку нејзината состојба дозволува. Тоа значи дека просечното време за откажување на вашата нарачка е околу 2-3 часа, односно пред да може да се обработи. Доколку сакате да ја откажете нарачката, испратете ни е-пошта на info@Shinefashion.g r или јавете ни се на 2310550856 (пон.-пет: 09.00-21.00, саб.: 09.00-20.00 часот)

КАДЕ СЕ ОБРАТУВАМ ВО СЛУЧАЈ НА ПРОБЛЕМ СО МОЈАТА НАРАЧКА?

Во случај да наидете на какви било проблеми во врска со вашата нарачка, ве молиме контактирајте не на следниве начини:

 • Преку специјалната контакт форма што ќе ја најдете  овде
 • телефонски на 2310550856 (од понеделник до петок 09:00 – 21:00 часот, сабота 09:00 – 20:00 часот)
 • преку е-пошта до  info@shinefashion.gr
ДАЛИ МОЖАМ ДА ДОДАДАМ ПРОИЗВОД НА НАРАЧКАТА КОЈ ШТО КОМПРЕ ЈА ПОСТАВВ?

Ако сте ја завршиле вашата нарачка, не можете да додадете друг производ. Мора повторно да нарачате и да забележите во полето „Коментари“ за да се придружите на вашата претходна нарачка или да не контактирате по телефон за да го комплетираме новиот производ што сакате да го додадете. Можете да ги комплетирате производите по вашата нарачка во рок од 1 час од нејзиното правење.

ШТО ДА ПРАВАМ АКО НЕДОСТАПУВА ПРОИЗВОД ОД МОЈАТА НАРАЧКА?

Во овој случај, контактирајте не преку е-пошта ( info@shinefashion.gr ) или на телефон (2310550856) за да го решиме проблемот.

ВИЕ ЈА ПОТВРДИВТЕ МОЈАТА НАРАЧКА НО ЈАС ДОБИВ E-MAIL КОЈ МЕ ИЗВЕСТУВА ДЕКА НЕМА ЗАЛОГ НА ОВОЈ ПРОИЗВОД. ЗОШТО СЕ СЛУЧИ ОВА?

За жал, и покрај тоа што нашиот систем при извршувањето на вашата нарачка покажа дека има залиха во овој производ, при неговото подигање од нашиот магацин беше констатирано дека нема достапност. Во овој редок случај, ние сме должни да ја откажеме вашата нарачка без ваша наплата.

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА ИСПОРАКАТА НА ПРОИЗВОДОТ

СО КОИ ТРАНСПОРТНИ ФИРМИ СОРАБОТУВАТЕ?

За пратки во Грција, Shinefashion соработува со компанијата ACS. Во однос на пратките во странски земји, услугите за клиентите се обезбедуваат преку DHL / FEDEX.

КОЛКУ ЈА ДОМАМ НАРАЧКАТА И ПО КОЈА ЦЕНА?

Во Грција – сите пратки во Грција се по цена од 3 € + 2,5 € во случај на готовина при испорака додека за пратки над 50 €  бесплатно е. Испораките до поширокиот регион на Грција се вршат во рок од 2-3 работни дена.

Во странство – Испораките во земји надвор од Грција се вршат на следниве начини:

 • Стандардна испорака:  Испораките се вршат за 6-7 работни дена, а цената е 12 € (со вклучен ДДВ 24%)
 • Express Saver:  Испораките се вршат за 2-3 работни дена, а цената е 18 € (со вклучен ДДВ 24%)

Забелешка:  Сите нарачки направени до 12:30 ч. (Грчко време), обработени од нас истиот ден, додека надвор од ова време нарачките се обработуваат следниот ден. Сите нарачки направени во петок после 12:00 часот. (по грчко време) и во текот на викендот, се обработуваат во понеделник.

ДАЛИ МОЖАМ ДА ГО СЛЕДАМ ПРОЦЕСОТ НА МОЈАТА НАРАЧКА?

Во пратките во Грција, по завршувањето на вашата нарачка, добивате информативна е-пошта која ја потврдува нејзината успешна реализација и ви дава релевантен линк за следење на нејзиниот напредок. 

ДАЛИ ИСПОРАКАТА НА МОЈАТА НАРАЧКА СЕ ОДЛОЖИ ШТО ДА ПРАВАМ?

Во случај испораката да доцни повеќе од предвидениот период, треба да контактирате преку е-пошта на  info@shinefashion.gr  или на телефон на 2310550856 (од понеделник до петок 09:00 – 21:00 часот, сабота 09:00 – 20:00 часот) и ќе пристапиме кон решавање на проблемот.

ШТО СЕ СЛУЧУВА АКО ЈАС СУМ отсутен ПРИ ИСПОРАКА НА МОЈАТА НАРАЧКА?

Доколку робата пристигне на дестинацијата а вие сте отсутни тогаш и во Грција ACS и во странство DHL/FEDEX.Ќе се обидат уште 2 пати, во следните работни денови.За да ви ја достават нарачката.Добро е да обидете се да стапите во контакт со Курирот каде што ќе ви помогнат со кодот за испорака.

Во случај да не се постигне пратката, тогаш вашата нарачка автоматски ни се враќа и се регистрира како Одбивање.

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА ЗА ВРАЌАЊЕ НА ПРОИЗВОДОТ

КОЈА Е ПОЛИТИКАТА ЗА ВРАЌАЊЕ?

Shinefashion ви дава можност да вратите производ во рок од 14 дена од денот на приемот, со пополнување на специјалниот формулар за враќање што ќе го најдете на пакувањето на вашата нарачка.

За враќање на производот, постојат следниве опции:
 • Кредит: Кредит на сметката што сте ја креирале во нашата онлајн продавница, еднаква на вредноста на производот што сте го вратиле за да го користите за следно купување или промена. Кредитот се активира од моментот кога ќе го добиеме вашето враќање.
 • Враќање средства: Вашето враќање се врши во рок од 7-8 работни дена од датумот кога го добивме враќањето на кредитната картичка со која сте го извршиле плаќањето или на сметката на Paypal од која е извршена уплатата или на банкарската сметка што ќе биде испратена до нас.наведете на образецот за враќање.
 • Внимание:
  • Неопходен услов е производот да биде во оригиналното пакување и во истата одлична состојба во која сте го примиле. Заедно со потврдата за продажба на мало и вклучувајќи ги посебните ознаки на производот (картички).
  • Од хигиенски причини, нашата компанија нема да прифати враќање на костими за капење, хеланки, боди.
  • Промените за купување преку онлајн продавницата се прифаќаат во седиштето на нашата компанија: Shinefashion, 26 Anagenniseos  & Сантароза 2, Солун ПК 54627.
СЕ НАПЛАЌА ЛИ ЗА ВРАЌАЊЕ?
 • Доколку причината за враќање се однесува на грешка на компанијата. Shinefashion е посветен на повторно испраќање курири. На адресата што ја наведовте за да ја добиеме нарачката на свој трошок.
 • Во случај потрошувачот да сака да му се врати нарачката. Без вина на компанијата тогаш трошоците за испорака се на товар на самиот потрошувач.
 • Откако производот ќе ве напушти, Shinefashion го добива во рок од 3-5 работни дена за враќање во Грција и преку ACS или во рок од 5-8 работни дена за враќање од странство преку DHL / FEDEX. Во случај да изберете други транспортни компании. Не можеме да обезбедиме никаква гаранција за времето на испорака на производите што ни ги враќате. По добивањето на производот. Вашето барање веднаш ќе го обработиме и телефонски ќе ве информираме како да го обработиме. Shinefashion, сакајќи да ви ја понуди најдобрата можна услуга, Ви дава право да поднесете која било од вашите поплаки по електронски пат. Со пополнување на соодветната форма за контакт што ќе ја најдете овде .
КАКО ДА ЗНАМ ДЕКА ВРАТИОТ ПРОИЗВОД Е ДОБИВЕН?

Кога производот ќе стигне до нашите магацини, ќе бидете известени телефонски од нашиот оддел за враќање.